Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A Debreceni Innovációs Program részeként írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot

2015. July 04. 14:09
A Debreceni Innovációs Program részeként írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot

Debrecen önkormányzata együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az egyetemmel és több céggel a hatékony és tartós környezetvédelmi megoldások kidolgozása érdekében.

Ma már a gazdasági versenyképesség fontos bástyái a vidéki városok, ahol a multinacionális cégek és a helyi vállalatok közösen dolgozhatnak az innováción. Debrecen Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztési programjának kiemelt jelentőségű eleme az iparfejlesztés, a munkahelyteremtés, a vállalati innováció előmozdítása. Ezért indult a Debreceni Innovációs Program és köttetett együttműködés 2015. július 1-jén az ITK Holding Zrt.-vel, a Debreceni Egyetem – mint Magyarország kiemelt jelentőséggel bíró kutatóegyetemével –, a T-Systems Magyarország Zrt.-vel, és az E.ON Hungária Energetikai Zrt.-vel. "Ez egy olyan kutatás-fejlesztési program, amely reményeink szerint valóban ipari fejlesztést és termelést indukál" – mondta Papp László polgármester.


 

A Debreceni Innovációs Program részeként írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot

 
A nyilatkozat értelmében az együttműködés a hazai innovációra alapozva a járműelektronika, valamint az intelligens informatikai és információtechnológiai fejlesztések területén valósul meg, figyelembe véve, hogy ezáltal fenntartható, környezetvédelmi szempontoknak megfelelő megoldások szülessenek.  "A mostani együttműködésben az egyetem és a város alkotta több száz éves tengelyhez kapcsolódnak a stratégiai ágazatok szereplői, s ez kifejezetten előremutató" – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu