Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

7 milliárd forintos járműipari fejlesztési projekt fejeződött be

2016. július 14. 10:47
7 milliárd forintos járműipari fejlesztési projekt fejeződött be

A Bosch utasbiztonságot és energiahatékonyságot növelő technológiákat fejlesztett, a projekthez 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap.

A beruházás 2013-ban kezdődött, részt vett benne a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskolci Egyetem is. A Bosch hosszú távú elköteleződését mutatja Magyarország, a magyar mérnökök és tudásuk iránt, ezért tavaly 37 milliárd forintot fordított stratégiai kutatás-fejlesztésre, és 64 milliárd forintot beruházásokra. Ennek köszönhetően  Magyarországon a világ élvonalába tartozó fejlesztések valósulnak meg, amelyek eredményeit az egész világon használják.  

 

A Bosch idén több mint 10 százalékos bővülést vár, főleg a gépjárműtechnológiai területen, amelyben kiemelt szerepet kap a Budapesti Fejlesztési Központ

 

Oliver Schatz, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője kiemelte, olyan technológiákat fejlesztenek, amelyek a jövő önvezető autóit irányítják, garantálják az utasok biztonságát, fokozzák kényelmüket, és szem előtt tartják az energiahatékonyságot és a környezet védelmét is. A mostani  a projektben kifejlesztett új akkumulátor szenzorok és feszültségszint vezérlők csökkentik a járművek fogyasztását. A Bosch az elmúlt 3,5 évben megduplázta a fejlesztési központban dolgozó szakemberek számát, ma már több mint 1500 mérnököt alkalmaznak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu