Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

61 milliárd az innovációs pályázatokra

2018. February 08. 12:12
61 milliárd az innovációs pályázatokra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén minden eddiginél korábban hirdette meg a pályázatait, ezzel is elősegítve a kis- és középvállalkozásokat innovatívabbá válását. Januárban 61 milliárd forintos keretösszeggel jelentek meg új felhívások.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke hozzátette: a januári meghirdetés miatt a projektek megvalósítása is korábban indulhat. Az NKFI Alap idén a vállalkozások innovációs, kutatási és fejlesztési tevékenységét 30 milliárd forint, a kutatói-ipari együttműködéseket 31 milliárd forint keretösszegű pályázatokkal támogatja. Ez öt tematikus programot foglal magába a mesterséges intelligencia kutatásától a szegedi szuperlézeren végzendő kutatásokig.

 

61 milliárd az innovációs pályázatokra

Az elmúlt három évben kétezer új kutatás-fejlesztési és innovációs projektet indítottak a magyar vállalkozások

 

Pálinkás József az elmúlt évekről elmondta: 2015 óta 2000 új kutatás-fejlesztési és innovációs projektet indítottak a magyar vállalkozások mintegy 300 milliárd forint hazai és uniós forrásból. A kkv-k számára 424 milliárd forint uniós forrás érhető el 2020-ig k+f+i célokra. Az elmúlt három évben a kutatóhelyek és az innovatív vállalatok kiegyenlítetten nyertek el forrásokat a versenypályázatokon.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu