Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

200 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs célokra

2016. September 08. 11:48
200 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs célokra

A pályázók csaknem 1200 milliárd forint értékben nyújtottak be támogatási igényt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által koordinált versenypályázati portfólió felhívásaira, 3925-öt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP), 885-öt a Versenyképes Közép-Magyarországért Operatív Programon (VEKOP), valamint csaknem 4000-et az NKFI Alapon keresztül.

A pályázatok értékelési szempontjaiba bele tartozik, hogy KFI tartalom nélküli, innovációs általánosságokat tartalmazó pályázatok nem jutnak át a szűrőn, ahogy a túlárazott pályázatok sem. A GINOP-on keresztül 172 milliárd forintról született támogatói döntés, a legjobb pályázatok az agrárinnovációhoz, a fenntartható környezethez és az egészséges társadalomhoz köthetőek.

 

kutatás-fejlesztés

A mostani támogatói döntések után újabb pályázati fordulók és újabb konstrukciók megnyitása következik

 

A kutatói kezdeményezésű témapályázatok keretösszege 7 milliárd forintra emelkedett az idén, az egy pályázó által elnyerhető támogatás maximális összege 48 millió forintra nőtt. Az 1145 benyújtott projekt közül 219 nyertest hirdettek ki. Az egyik legjobban érdekelt a pályázat a startup-inkubátorok innovációs ökoszisztémát erősítő pályázatok voltak. A vállalkozások és a kutatóintézetek együttműködésének ösztönzésére 144 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu