Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Zombor Gábor: Megvalósul a kórház-konszolidáció

2015. április 26. 22:12
Zombor Gábor: Megvalósul a kórház-konszolidáció

Az egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Kórházszövetség kongresszusának bejelentette: a jövő évi költségvetésben lesz olyan pluszforrás, amely a kórházi rendszer stabilitását szolgálja.

Kórház-konszolidáció,fejlesztés, beruházásAz Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  államtitkára szerint az idei év komoly pozitívuma, hogy most először nem az Egészségbiztosítási Alap maradványából valósul meg a kórházak adósságállományának konszolidációja, az erre fordítható 60 milliárd forint ugyanis „kívülről érkezett”.

Zombor Gábor elmondta: az európai uniós források felhasználásánál prioritást élveznek azok az intézmények, amelyek minden döntésüknél népegészségügyi szempontokat is figyelembe vesznek. Ilyen formában az elkövetkező 4-5 évben 250-300 milliárd forint EU-forrást lehet elérni - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy folytatódnak a fejlesztések a sürgősségi ellátásban: a Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadta az indítványukat és újabb száz mentőautót vásárolnak, de megoldott a sürgősségi irányítórendszerek finanszírozása is.  Az elmúlt években egyébként 500 milliárd forintot fordítottak egészségügyi fejlesztésekre, ebből 170 milliárdot új gépekre, műszerekre - tette hozzá.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu