Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Závogyán Magdolna a Kultúráért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára lesz

2015. February 21. 16:37
Závogyán Magdolna a Kultúráért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára lesz

Hoppál Péter államtitkár jelentette be a Kultúráért Felelős Államtitkárság átszervezését, melynek keretében Cseri Miklós helyettes államtitkár miniszteri biztosként folytatja munkáját, utódja Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója lesz.

 

Hoppál Péter államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Hoppál Péter államtitkár jelentette be a Kultúráért Felelős Államtitkárság átszervezését

 

Hoppál Péter államtitkár szavai szerint márciustól új főosztályi struktúra szolgálja majd a kulturális alapellátás országos megszervezését. Hangsúlyozta: az átszervezéstől azt várja, hogy "a kulturális alapellátás új sebességfokozatba kapcsolhat".

 

Hozzátette: Szeretnénk, ha a kulturális alapellátás keretében minél több ember számára lenne elérhető a minőségi kultúra, a kulturális közfoglalkoztatásban pedig egyre több ember kapna esélyt

 

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója helyettes államtitkár lesz

 

Cseri Miklós helyettes államtitkár miniszteri biztosként folytatja munkáját, utódja Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója leszMivel lezárult a kulturális alapellátás első periódusával összefüggő szervezőmunka, és Cseri Miklós erre az időre vállalta a megbízatást, így márciustól Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója tölti be a posztját - jelentették be február 20-án.

Závogyán Magdolna ennek kapcsán közölte: a kulturális alapellátásért végzett eredményes munkához megfelelő jogszabályi háttérre, az államtitkárság szövetségeseiként működő intézményekre, valamint arra is szükség van, hogy további partnereket találjanak a szociális, az oktatási és az önkormányzati szférában.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu