Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Zalaegerszegi autóipari gyárat bővítenek

2018. April 07. 08:00
Zalaegerszegi autóipari gyárat bővítenek

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a Flex - korábban Flextronics - mintegy 3 milliárd forintos beruházással, 100 új munkahelyet teremtve bővíti zalaegerszegi autóipari gyárát.

A beruházáshoz a magyar kormány 769 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. A fejlesztésnek köszönhetően a szegmensben a legmodernebbnek számító felületkezelő technológiát tud bevezetni a cég, hozzájárulva ezzel a Magyarországon vezériparágnak számító autóipar beszállítói kapacitásának bővítéséhez - mondta el a tárcavezető. Hangsúlyozta, hogy az autóipar kiemelt jelentőségű Magyarország számára, hiszen a teljes ipari kibocsátás 28,8 százaléka ebből a szegmensből származik, amely 175 ezernél is több dolgozót foglalkoztat. A magyar autóipari termékek 91,8 százalékát exportálja az ország. Az autóipar termelési értéke tavaly minden korábbi rekordot megdöntve meghaladta a 8 ezer milliárd forintot, de idén januárban is 10 százalékos növekedést mutatott.

 

Telephelyet és létszámot bővít a Flex Zalaegerszegen

A következő 5-10 évben nagyobb, forradalmibb változások jönnek, mint az elmúlt 50 évben történtek

 

Szijjártó Péter szerint Zalaegerszeg az itt zajló innovációs, járműipari és logisztikai beruházások révén a modernkori ipari forradalom "frontvonalába" került. Lang János, a Flex európai és amerikai vállalatainak alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy szakértők szerint az autóiparban a következő 5-10 évben nagyobb, forradalmibb változások jönnek, mint az elmúlt 50 évben történtek. Ebben a folyamatban a Flex egyfajta katalizátor, hiszen beszállítóként 16 országban 34 telephelyen gyárt autóipari alkatrészeket több mint 450 autótípushoz. Magyarországon 25 éve van jelen a cég, az ország ma már a legnagyobb európai gyártóbázisa. A Flex Zalaegerszegen jelenleg több mint 3000 embert foglalkoztat, tevékenysége tökéletesen illik a városban zajló innovációs fejlesztésekhez. Ma már nem a munkanélküliség számít problémának a városban, hanem az, hogy honnan lesz elég munkaerő a fejlesztésekhez, ezért is indított a város 600 milliós beruházást egy korszerű munkásszálló kialakítására. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu