Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Zala megyében fejleszt tovább az E.ON Hungária Csoport

2021. július 22. 16:38
Zala megyében fejleszt tovább az E.ON Hungária Csoport

Az elmúlt években több mint 3 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre az E.ON Zalaegerszegen, idén pedig ismét folytatják a bővítést.

Tovább bővíti az áram- és gázhálózatát Magyarországon az E.ON Hungária Csoport és további fejlesztéseket is végre hajtanak a legújabb beruházás keretein belül. A legújabb fejlesztések Zala megyében és Zalaegerszeg környékén valósulnak meg, amelyre mintegy 750 millió forintot fordít a cég.

 

A német székhellyel rendelkező holding a világ egyik legnagyobb áram- és gáztársasága, amely magánkézben van, Zalaegerszeg környékén pedig az elmúlt években több mint 3 milliárd forint értékben hajtottak végre bővítéseket és fejlesztéseket.

 

Az E.ON sajtótájékoztatóján elárulták, hogy a jelenlegi fejlesztések Zala megyeszékhelyére fókuszálnak, ahol közel 800 kilométernyi áramhálózat és 800 kilométernyi gázvezeték áll a csoport tulajdonába. A legújabb beruházás azért elengedhetetlen, mert egyre jobban növekednek a lakossági és az ipari igények.

 

Az egyre nagyobb lakossági és ipari igények miatt bővít az E.ON

 

"54 projekt keretében 362 millió forintot fordítunk a zalai városban eben az évben az áramvezetékekkel kapcsolatos beruházásokra. Az összeg 12 százalékát rekonstrukcióra, 88 százalékát pedig a hálózat bővítésére fordítjuk, jelentős az igény ugyanis, főként az Északi Ipari Parkban zajló beruházások részéről" - emelte ki a fejlesztés fontosságát Pántya Attila, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szombathelyi üzemvezetője.

 

A sajtótájékoztatón kiemelték a főbb projekteket is, amelyek miatt valóban elengedhetetlen a bővítés és fejlesztés. A ZalaZone Járműipari Tesztpálya és a Rheinmetall harcjárműgyár miatt elengedhetetlen a további hálózatépítés, de az új városi uszoda és a növekvő napelem igények miatt is fontos az áramhálózat bővítése.

 

Az E.ON hivatalos sajtóközleménye szerint a rekonstrukciók által több mint 3 kilométer gázelosztó vezetéket is cserélnek a városban.

 

Forrás: MTI, E.ON
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu