Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Zajlik a robotizáció a gyárakban

2023. March 07. 07:00
Zajlik a robotizáció a gyárakban

Egyre több ipari vállalat veszi észre a lehetőséget a legmodernebb technológiákban.

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia használata rengeteg iparágban megjelent, így természetesen a legnagyobb ipari vállalatok sem maradtak ki az innovációkból. Az úgynevezett forradalom szerencsére Magyarországon is tapasztalható.

 

A mesterséges intelligencia alkalmazása a gyártósorokon lehetővé teszi a hatékonyság és a termelékenység növelését, a költségek csökkentését, valamint az emberi hibák minimalizálását, így nem csoda, hogy minél több vállalat szeretné bevezetni a jövő technológiát.

 

Már a kkv szektorban is kezd megjelenni a jövő technológia

 

A robotok és a mesterséges intelligencia vezérelt szoftverek alkalmazásának legfőbb előnye, hogy a rendszer folyamatosan gyűjti és elemzi az adatokat, így képes azonnali döntéseket hozni a gyártósoron, majd tanulni a folyamatokból. A mesterséges intelligencia algoritmus az adatok elemzése után képes javaslatot tenni a szakembereknek a gyártási folyamatok optimalizálására is.

 

Mindezek mellett ez a fajta működés a karbantartást is megkönnyíti, mivel a programok a modern érzékelők segítségével képesek figyelni a berendezések állapotát, így előre tudják jelezni az esetleges hibákat.

 

Magyarországon is egyre több nagy ipari vállalat használja már ki ezeket az előnyöket, kezdve a Bosch csoporttól, az AutoWallis-on át, a Schaeffler Savaria Kft. társaságig.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu