Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Vízi szem segít az életmentésben hazánkban

2023. August 25. 09:57
Vízi szem segít az életmentésben hazánkban

Különleges készüléket kezdtek el alkalmazni a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál. Az AquaEye avagy Vízi szem segítségével másfél perc alatt megtalálhatnak egy eltűnt testet a vízben.

Speciális technológiát használhat mostantól a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Immár naponta alkalmazzák a különleges víz alatti szonárt, az AquaEye-t (vízi szem), mely segít másfél perc alatt megtalálni egy vízben eltűnt testet, s így annak újraélesztését is jóval előbb megkezdhetik – írta a hirado.hu.

 

Vízi szem segít az életmentésben hazánkban

Vízi szem segít az életmentésben hazánkban

 

A víz alatti keresőeszközt bevethetik a szakemberek nyílt vízi strandon, ha valaki elmerül, a szonárral a vízimentő azonnal meg tudja keresni. Amennyiben nagyjából tudni, hol tűnt el az ember, akkor a szonár másfél perc alatt megtalálja, azaz tizedannyi idő alatt, mint egy átlagos keresési idő – tudatta a hirado.hu.

 

A készüléket az Újpesti-öbölben próbálták ki, ahol történt egy vízbe fulladás – a vízi szonárral a testet valóban megtalálták másfél perc alatt.

 

Az AquaEye mindössze másfél kiló és 5 perc alatt 8 ezer négyzetméternyi víz vizsgálható át vele, ami nem kis segítséget nyújt a vízimentőknek.

 

Az eszközt mesterséges intelligenciával képezték ki és csakis az emberi testet jelzi a vízben  – írta a hirado.hu.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu