Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Virágzó startup fővárossá válhat Budapest

2016. december 29. 13:01
Virágzó startup fővárossá válhat Budapest

A kormány december végén elfogadta a digitális startup stratégiát, amely virágzó, az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező startup vállalkozások központjává fejlesztené Budapestet és a kapcsolódó vidéki egyetemi kutatóközpontokat.

A 2020-ig tartó stratégia olyan szabályozási környezetet hoz majd létre, amely rugalmasan és nyitottan áll az új technológiák nyújtotta változásokhoz, felismerve, hogy a gyors reagálás versenyelőnyt jelent a globális gazdaságban. Olyan üzleti környezetet akarnak biztosítani, amely célzottan támogatja a digitális startup vállalkozások létrejöttét, piacra lépését és fejlődését.

 

digitális gazdaság

A digitális gazdaság a bruttó hazai termék több mint 20 százalékát adja

 

A stratégiát az érintett társadalmi, közigazgatási, szakmai és piaci szereplők bevonásával dolgozták ki, a stratégia az oktatás minden szintjén ösztönzi a vállalkozó szellem erősítését, támogatja a digitális és nyelvi, illetve a kommunikációs és marketing kompetenciák fejlesztését valamennyi induló vállalkozás körében. A digitális gazdaság a bruttó hazai termék több mint 20 százalékát adja és a foglalkoztatottak csaknem 15 százalékának biztosít munkát Magyarországon.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu