Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Világos terv a védelmi költségvetés teljesítésére vonatkozóan

2017. February 16. 13:25
Világos terv a védelmi költségvetés teljesítésére vonatkozóan

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy nyilatkozott, hogy Magyarország azon kevés NATO-tagországok között van, amelyek világos tervvel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy 2026-ig megvalósuljon korábbi vállalásuk, vagyis védelmi költségvetésük elérje a hazai össztermék legalább 2 százalékát.

Elmondta, hogy Magyarország megérti az új amerikai vezetés elvárását az igazságosabb teherviselésről. Magyarország elsőként, már 2012-ben világos tervet készített arra vonatkozóan, hogyan tudja védelmi költségvetését emelni 2016-tól annak érdekében, hogy tíz év alatt elérje a korábban megállapított 2 százalékos mértéket. Hazánk elkötelezett a keleti NATO-tagállamok védelme mellett, így idén a magyar katonák három hónapon keresztül egy század részvételével kiképzést végeznek Észtországban.

 

Jelenleg 150 magyar katona teljesít szolgálatot Irak területén

Jelenleg 150 magyar katona teljesít szolgálatot Irak területén

 

Az államtitkár tájékoztatott arról, hogy a NATO a délről érkező veszélyek kezelését is előtérbe helyezi. A szövetség az illegális migráció mellett terrorizmus megfékezésére helyezi a hangsúlyt. Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc és a béketeremtés mellett, amelynek bizonyítéka, hogy jelenleg is 150 magyar katona teljesít szolgálatot Irak területén a koalíció részeként - hangsúlyozta a honvédelmi államtitkár.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu