Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Világhírűvé válna a magyar sporttechnológia

2021. július 05. 10:34
Világhírűvé válna a magyar sporttechnológia

Folyamatosan fejlesztik a magyar sporttechnológiát, amelynek célja, hogy olyan sikeres legyen, mint a magyar sportolók.

A SportTech Hungary programsorozattal fejlesztenék a magyar sporttechológiát - közölték a program projektzáróján. A SportTech Hungary Program azért jött létre, hogy ösztönözze a magyar sporttechnológiát arra, hogy a nemzetközi piacon is innovatívak és felkészültek legyenek, valamint hogy minél több versenyképes cég lépjen ki a külföldi piacra.

 

A program egyik célja, hogy olyan technológiai vívmányokat kutassanak fel a magyar sporthoz és sportegészségügyhöz kapcsolódóan, amelyek segítik az iparág vállalatait a külpiacra jutásban. A SportTech Hungary másik komoly célja, hogy a magyar sportolók nemzetközi szinten is minél sikeresebbé váljanak és ebben a magyar diplomáciai hálózat is nagy szerepet vállalna.

 

A rendezvényen Vincze Ottó miniszteri biztos is felszólalt: "A SportTech Hungary Exportfejlesztési Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubator Zrt. együttműködésében jött létre, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jóváhagyásával. Létrehozását követően elkezdődött a nemzetközileg is versenyképes innovációk összegyűjtése, a szakmai háttér felépítése. Üzleti találkozókat szerveztünk, és népszerű magyar sportolókat kértünk fel, hogy a tapasztalataikkal segítsék a programban részt vevő sportvállalkozásokat."

 

A program a magyar sportolókat is segíti

 

Vincze Ottó azt is elárulta, hogy a világpiacon 8 vállalat és termék képviselheti az országunkat. A miniszteri biztos szavai szerint a magyar sportechnológiai már nemzetközi szinten is versenyképessé vált, további támogatásokkal pedig komoly fejlődés előtt álhat.

 

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónk a rendezvényen kiemelte, hogy a sportvilág elképesztően gyorsan fejlődik, amely miatt a sporttechnológia is állandó innovációra van kényszerítve.

 

"A magyar sport már régóta világszínvonalú, és itt az ideje, hogy a magyar sportcégek is kilépjenek a nemzetközi színtérre" - hangsúlyozta Gyurta Dániel.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu