Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Vidéket erősítő beruházás alapkövét tették le

2018. March 30. 13:08
Vidéket erősítő beruházás alapkövét tették le

A Hungarian Juice Company Kft. közel ötmilliárd forintos beruházással gyümölcsfeldolgozót és sűrítménygyártó üzemet épít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán.

Az eseményen részt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára elmondta, a hasonló beruházások a jövőt jelentik a magyar vidék számára, amiben megvan a lehetőség és a potenciál arra, hogy a világ leprosperálóbb vidékévé váljon. Szavai szerint az elmúlt harminc évben a gyümölcsfeldolgozásban komoly hiányosságok voltak, az elmúlt évek azonban meghozták az első eredményeket, a következő években pedig tovább fog bővülni a feldolgozókapacitás is.

 

Ötmilliárdos beruházással gyümölcsfeldolgozó és sűrítmény-gyártó üzem épül a szabolcsi Tornyospálcán

A tornyospálcai gyárban mintegy hatszáz térségi mezőgazdasági termelő által termelt gyümölcsöt fognak átvenni

 

Evgenyij Jurcsenko, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a 2019 közepére elkészülő üzemben több mint száz munkavállalót fognak foglalkoztatni, és a tervek szerint mintegy hatszáz térségi mezőgazdasági termelő által termelt gyümölcsöt - elsősorban almát és meggyet - fognak hosszú távon átvenni. Már az első termelési évben az üzem 60-80 ezer tonna alma és 3 ezer tonna meggy feldolgozásra lesz képes. A sűrítmény gyártásán kívül gyümölcspürét és gyümölcsleveket is előállítanak majd a tornyospálcai gyárban, amely termékei 98 százalékát exportra szánják.

 

MTI./T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu