Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Veszprémben fejleszt a Maxon Motor

2017. October 04. 13:44
Veszprémben fejleszt a Maxon Motor

A svájci Maxon magyarországi leányvállalata, a Maxon Motor Hungary Kft. mintegy 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát, mellyel 102 új munkahelyet teremt. Szijjártó Péter elmondta, hogy a beruházáshoz a magyar kormány 1 milliárd ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A külgazdasági és külügyminiszter ismertetve a beruházást elmondta, hogy a cég Veszprémben 900 négyzetméteres új termelőcsarnokot épít, ahol bevezetik a precíziós fröccsöntés új technológiáját, és a Maxon Motor gyártóeszközeinek fejlesztőrészlege is ide, Magyarországra kerül. A veszprémi gyártóközpontban előállított elemek jelentős részét a NASA-nak fogják szállítani, így a magyar mérnökök bekapcsolódhatnak a nemzetközi űrtechnológia-iparba, míg a  kis-, és középvállalkozások magas technológiai színvonalú termelési-fejlesztési tevékenység beszállítóivá válhatnak.

 

Veszprémben fejleszt a Maxon Motor

 A Maxon Motor Hungary Kft. mintegy 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát

 

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy Svájc a 12. legfontosabb befektető lett Magyarországon, a két ország közötti kereskedelmi forgalom idén az első hét hónapban 9 százalékos növekedéssel elérte a 881 millió eurót, a magyar export pedig az 500 millió eurót. Peter Grütter, a Maxon Motor termelési és műszaki ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elmúlt 15-16 évben a gyárat több lépésben bővítették, jelenleg 380 embert foglalkoztatnak. Veszprém ipari kibocsátása 2010 és 2015 között 40 százalékkal nőtt, a helyi iparűzési adó bevételek pedig 2010 és 2016 között 50 százalékkal emelkedtek.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu