Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Versenyképességi tanács létrehozását javasolja a nemzetgazdasági miniszter

2016. October 01. 07:00
Versenyképességi tanács létrehozását javasolja a nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály egy versenyképességi tanács létrehozására tesz javaslatot a kormánynak, amely a következő évek tudatosabb, átgondoltabb versenyképesség-javításának a megvalósulását teszi majd lehetővé.

A testület a tudományos élet, az üzleti szféra, a kutató világ elemzőiből állna, kiegészülve az állami szféra munkatársaival. A miniszter kifejtette, hogy a gazdaság jó pályán halad, ezt a fiskális egyensúlyt meg kell őrizni, amihez a konzervatív pénzügypolitika folytatása szükséges. A napokban megjelent két elemzés szerint, az IMD versenyképességi rangsorban Magyarország két helyet lépett előre, a Világgazdasági Fóruméban azonban 6 helyet rontott.

 

gazdasági növekedés

Minden egyes felmérés szerint Magyarország jelentősen javított makrogazdasági pozícióján, az adósság kezelésében, a hiánycsökkentésben, vagy a növekedés tartósságában

 

Varga Mihály kijelentette, hogy ez még önmagában semmit sem jelent, ám az ország relatív pozíciójával a kormány sem elégedett. A hitelintézetek után most a kutatóintézeteken a sor, hogy az elmúlt években elért eredményeket reálisan tudják felmérni, így meg kell nézni a mintanagyságot, a vizsgált elemek számát - mondta.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu