Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Versenyképesebbé teszi a vállalatokat az etikus mesterséges intelligencia

2023. June 02. 11:02
Versenyképesebbé teszi a vállalatokat az etikus mesterséges intelligencia

Teljes iparágak és a magyar gazdaság versenyképessége is múlhat azon, mennyire alkalmazzuk széleskörben a mesterséges intelligenciát – állítja a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Nem mostanában vette kezdetét a mesterséges intelligencia használata az üzleti életben, ám mióta megjelent a ChatGPT, egyre többen szembesülnek a képességeivel.

 

Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a TV2-nek adott interjút, melyben kiemelte, hogy a technológiai fejlődés terén minden bizonnyal a mesterséges intelligencia lesz a soron levő logikus lépés a PC-k és az internet megjelenése után. Mint mondta, a Microsoft számára ez már korábban nyilvánvaló volt, tekintve, hogy a vállalat már a 90-es években kísérletezett a számítógépes látással- és beszéddel, a beszédfelismeréssel, a gépi tanulással – írta meg a microsoft.com.

 

Szabó Péter kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia többre teszi majd képesség az egyéneket és a szervezeteket. Növeli a hatékonyságukat és felszabadítja az időt a nagyobb hozzáadott értéket képviselő tevékenységek számára.Versenyképesebbé teszi a vállalatokat az etikus mesterséges intelligencia

Versenyképesebbé teszi a vállalatokat az etikus mesterséges intelligencia

 

Vagyis nehéz kikerülni az MI-t, ha szeretnénk növelni a vállalatok, az intézmények, összességében a magyar gazdaság versenyképességét – írta a microsoft.com.

 

Kiemelendő az is, hogy a mesterséges intelligencia lebontja a nyelvi akadályokat. Be lehet építeni irodai szoftverekbe a Copilot megoldásokat, melyekkel képesek lehetünk prezentációk, képek, szövegvázlatok elkészítésére. Mindez pár másodpercen belül valósítható meg, szabadszavas feladatleírás alapján – tudatta Szabó Péter.

 

A mesterséges intelligencia a közeljövőben már rövid összefoglalókat is készíthet egy-egy megbeszélésről a videófelvételre támaszkodva. Ez nem kevés időt takarít meg a munkatársaknak.

 

A Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója ugyanakkor megjegyezte: tisztábban vannak azzal, hogy az MI jelenthet kockázatokat. Ezért már a fejlesztési fázisban érvényesítenek majd bizonyos etikai irányelveket – ilyen a megbízhatóság, a biztonság, a méltányosság, a személyes adatok védelme, de ide tartoznak a befogadás, az átláthatóság és az elszámoltathatóság követelményei is.

 

Az MI fejlesztésének, működtetésének emberi felügyelet alatt kell maradnia – emelte ki a szakember. Olyan megoldások fejlesztésén munkálkodnak, amelyekből közösség és egyén egyaránt előnyt szerezhet – írta meg a microsoft.com.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu