Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Végleg zárolja a kormány a stabilitási alapot

2011. April 11. 11:08
Végleg zárolja a kormány a stabilitási alapot
A kormány végleg zárolja az év elején felállított 250 milliárd forintos stabilitási alapot -javasolja a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György az uniós gazdasági- és pénzügyminiszterek gödöllői tanácskozásán ezt azzal indokolta, hogy még nincs vége a válságnak, sok a kockázat.
A pénzügyminiszteri tanácsülés legfontosabb magyar vonatkozású következménye, hogy a gazdasági miniszter szerint végleg zárolják az év elején bejelentett 250 milliárd forintos stabilitási alapot.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javasolja, hogy a kormány végleg zárolja az év elején felállított 250 milliárd forintos stabilitási alapot

Matolcsy György közölte: erre jutott az elmúlt két nap alapján: „A világ még nagyon bizonytalan, sok a kockázat. Észak-Afrikától a japán tragédiáig, az energiaáraktól az élelmiszer árakig, úgyhogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak azt fogom javasolni, hogy a minisztériumok, tehát az állam ne használja fel ebben az évben azt a stabilitási alapot, amelyet óvatosságból és körültekintésből felállítottunk az év elején. Ez a vállalkozások, a családokat nem érinti. Ez hogy úgy mondjam állami belügy, de az államnak óvatosnak kell lenni". A miniszter hozzátette: egyelőre nincs szó arról, hogy ilyen elővigyázatossági alapot jövőre is elkülönítenének.

Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa

Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa elmondása alapján, az európai gazdaság kilátásai javulnak

Olli Rehn pénzügyi biztos arról beszélt, hogy az európai gazdaság kilátásai javulnak, de sok a kockázat. Ezek közé sorolta az államadóssággal kapcsolatos a problémákat, az észak-afrikai és japán helyzetet, valamint a nyersanyagárak emelkedését. A biztos reagált az európai szakszervezetek budapesti tüntetésére is. Azt mondta: az érdekképviseletekkel tárgyalnak, ugyanakkor az európai munkahelyteremtés legfontosabb feltétele a gazdasági stabilitás, amelynek része a kiadáscsökkentés is.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu