Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Varga: további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések várhatók

2017. January 30. 13:26
Varga: további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések várhatók

A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány több olyan beruházást is támogatott, amelyet önkormányzatok valósítanak meg. A terv szerint főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni, részben a bejárási költségek további csökkentésével, a szálláshelyek költségeinek kedvezményes elszámolásával - fejtette ki Varga Mihály. A miniszter szerint a hat évre szóló bérmegállapodás is elősegíti majd, hog yminél több ember kerüljön át az elsődleges munkaerőpiacra.

 

Európai Unió

Magyarország munkanélküliségi rátája az EU-ban is kiemelkedő

 

Szólt arról is, hogy a munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra csökkent a tavalyi utolsó negyedévben, a 2010-es 11,6 százalékról. A rendszerváltozás óta Magyarországon soha nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség - mutatott rá. Uniós összehasonlításban csak Csehország (3,6 százalék) és Németország (3,9 százalék) előzi meg Magyarországot, míg az uniós átlagos munkanélküliségi ráta 8,3 százalék - ismertette.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu