Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Varga: további ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

2017. január 16. 16:27
Varga: további ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

A gazdasági növekedésnek, társadalmi-politikai stabilitásnak és a gazdasági szabályozás támogató jellegének  köszönhetően jól láthatóan növekszik a befektetők bizalma Magyarország iránt, és várhatóan sok új vállalat választja majd Magyarországot európai központjául - fejtette ki Varga Mihály Hongkongban, a X. Ázsiai Pénzügyi Fórumon tartott előadásában.

A nemzetgazdasági miniszter jelezte, hogy Magyarország érdekelt minden olyan együttműködésben, amely segíti a nemzetközi gazdasági kapcsolatok bővítését és hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, a versenyképesség emeléséhez. Az OECD tavaly novemberi összefoglalóját elemezve kijelentette, hogy  a világgazdaság az alacsony növekedés csapdájában van, mivel a tartósan gyenge nemzetközi kereslet a kínálati oldalra is kedvezőtlen hatással van. 

 

További ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

Kína Magyarország egyik legfőbb külföldi befektetője

 

 

Egyre elfogadottabb az a nemzetközi szakmai álláspont, hogy ebből a helyzetből kitörési pont lehet, ha az egyes nemzeti kormányok növekedést támogató gazdaságpolitikát folytatnak. Varga Mihály rámutatott, hogy Magyarország, a magyar gazdaságpolitika már évekkel ezelőtt meghozta ezeket a döntéseket. A nemzetgazdasági miniszter emellett megbeszélést folytatott a pénzügyi szolgáltatókért és a kincstárért felelős miniszterrel, valamint a hongkongi tőzsde vezérigazgatójával is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu