Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Varga: nem elég Európához felzárkózni, globális verseny van

2017. April 06. 13:37
Varga: nem elég Európához felzárkózni, globális verseny van

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tartott sajtótájékoztatót a Nemzeti Versenyképességi Tanács második ülése után, elmondta, hogy a megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, és jóvá hagyta.

Jelenleg a törvénymódosítási javaslatok kidolgozása zajlik, a miniszter bízik abban, hogy még áprilisban be tudják nyújtani azokat. A tanács második ülésén a munkaerőpiac versenyképességét vizsgálták, legfőképpen, hogy hol vannak erőtartalékok. Szóba került a munkaerő-mobilitást, a képzési támogatások rendszerét, az adófizetést és a járulékokat érintő kérdések.

 

A Nemzeti Versenyképességi Tanács második ülésén a megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, és jóvá hagyta.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszél, mellette Hernádi Zsolt, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja

 

Varga Mihály szerint nem lehet megelégedni a 67 százalékos foglalkoztatottsági szinttel, mivel a hasonló népességű országokban félmillióval többen dolgoznak. A tanács lehetőséget lát arra, hogy az idősek, a fiatalok és a nők alkalmazásánál olyan új elemeket vezessenek be, amelyek növelik a foglalkoztatást, illetve a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak körében is van lehetőség bővítésre. Beszélt arról is, hogy a versenyképesség regionálisan és Európában is probléma; "nem elég önmagunkhoz, a régióhoz és Európához képest felzárkózni, tudomásul kell venni, hogy van egy globális verseny is" - hangsúlyozta.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu