Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Varga: most kell meghozni a digitális gazdaságra való átállás döntéseit

2017. June 02. 13:07
Varga: most kell meghozni a digitális gazdaságra való átállás döntéseit

A nemzetgazdasági miniszter a „Smart City” és a zalaegerszegi Járműipari tesztpálya fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodás aláírásán hangsúlyozta, hogy a nemzetközi mezőnyban akkor leszünk versenyképekes, ha az iparpolitika, a szabályzórendszer és a programok az ipari szektor erősödését célozzák.

 

Varga Mihály szerint éppen időben vagyunk azokhoz a döntésekhez, amelyeket a digitális gazdaságra való átállás érdekében kell meghozni. Kiemelte, hogy Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai igen kedvezőek, mind az unió, mind a világgazdaság növekedésével összevetje jó ütemben halad. Mindez a növekedés támogatásának és az új iparpolitika megvalósításának köszönhető - tette hozzá Varga Mihály.

 

Varga: most kell meghozni a digitális gazdaságra való átállás döntéseit

Varga Mihály a „Smart City” és a zalaegerszegi Járműipari tesztpálya fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodás aláírásán 

 

A hazai járműipari cégek versenyképességéről elmondta, hogy a magasabb hozzáadott érték előállításával és az Ipar 4.0 eszközeit felhasználva bekapcsolódhatnak a globális szállítói láncokba. A járműipar megerősítése mellett cél, hogy Magyarország legyen a régió logisztikai szolgáltató-központja, ezért a kormány javítani kívánja a magyar fuvarozók nemzetközi lehetőségeit, a szakképzettség megszerzésének támogatásával csökkenteni szeretné a munkaerőhiányt, tovább mérsékli az adminisztratív terheket és hangsúlyt helyez az infrastrukturális fejlesztésekre is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu