Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály szerint még vészhelyzet van

2010. May 14. 11:20
Varga Mihály szerint még vészhelyzet van
Varga Mihály a gazdasági helyzetről szólva úgy fogalmazott: az az ország, ahol 12 százalékos a munkanélküliség, ahol 850 ezren vannak a bankok fekete listáin, nem beszélhet arról, hogy túl lenne a válságon.
A gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője rámutatott arra is: két "csontvázat" biztosan találtak már, az egyik az államháztartással kapcsolatos, a másik pedig a Malév anyagi helyzetével. A részletekről szólva Varga Mihály elmondta, az államháztartás várható idei hiánya jóval magasabb lesz a kormány által tervezettnél. Magyarázatképpen hozzátette: Oszkó Péter pénzügyminiszter - egy napilap csütörtöki idézete szerint - azt mondta, hogy van egy technikai korrekció, amely szerint áprilisról májusra tolják át 35 milliárd forint kifizetését.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és a következő kormány leendő államtitkára

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és a következő kormány leendő államtitkára

A másik ügy a Malév állapotával függ össze, ha ugyanis a hitelnyújtás nem sikerül, a társaság dolgozói nem kapnak bért - hívta fel a figyelmet Varga, kiemelve: ezek azok a csontvázak, amelyek arra utalnak, hogy a következő kormánynak egy vészhelyzetben lévő államháztartással kell majd foglalkoznia, döntéseivel pedig ezt a vészhelyzetet kell elhárítania.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu