Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: Száznál több magyar cég közel négy milliárd forintot támogatásban részesül az idén

2015. April 29. 11:08
Varga Mihály: Száznál több magyar cég közel négy milliárd forintot támogatásban részesül az idén

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismeréseket április 28-án, ahol a vállalkozások fontosságát ecsetelte a magyar gazdaság szempontjából.

A hazai vállalkozások sikere előfeltétele annak, hogy hosszútávon is megőrizzük a magyar gazdasági növekedés 2014-ben elért igen kedvező lendületét. A tárcavezető hozzátette, a jövő évi költségvetés számos olyan elemet tartalmaz, amely segíti a hazai vállalkozások megerősödését, ilyen a személyi jövedelemadó 16%-ról 15%-ra csökkentése, a sertéstőkehús áfájának 5%-ra csökkentése, valamint a kétgyermekes családok adókedvezmény-mértékének növelése.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Díj a sikeres vállalkozásokért

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismeréseket 

 

 
A rendezvényen bejelentette: napokban kerültek napvilágra a GINOP tavaly meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázatának eredményei. Ebben közel 4 milliárd forint uniós támogatásban részesül 100-nál több mikrovállalkozás. Így lehetőség nyílik a cégek számára modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére.

 


MTI/MCOnet


Fotó: Dede Géza/NGM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu