Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály sajtótájékoztatót tartott a jövő évi adókról

2016. June 07. 13:58
Varga Mihály sajtótájékoztatót tartott a jövő évi adókról

Jövőre lényegesen kevesebb adót kell fizetni, mint 2016-ban - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter, miután az Országgyűlés elfogadta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény módosításokat.

Az elfogadott módosítások könnyítik a családok megélhetését, csökken a forgalmiadó és változtak a cafeteri szabályok. A miniszter állítása szerint egy négytagú család 85 ezer forintot spórol adófizetés terén, míga kisgyermekes családoknál egy milliárd forint többlet marad, azáltal, hogy kiterjesztik az adómentességet a bölcsődei és óvodai szolgáltatások térítési díjaira. A parlament döntésének értelmében csökkent a baromfihús, a tojás és a tej áfája 27-ről 5 százalékra, emellett jövőre  27 százalékról 18 százalékra csökken az éttermi szolgáltatások és az internetszolgáltatás áfájának mértéke is. 2018-tól vezetik be a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulást, amelyet kizárólag turisztikai fejlesztésekre lehet felhasználni.

 

adócsökkentés

Az elmúlt tíz év legnagyobb forgalmiadó-csökkentését hajtották végre

 

A cafeteriát érintő változás jóvoltából a munkáltató béren kívüli juttatásból 100 ezer forintot készpénzben nyújthat át adómentesen a munkavállalónak. Megteremették annak lehetőségét is, hogy a preventív, szűrő jellegű egészségügyi vizsgálatoknál a költséget a munkáltató el tudja számolni adómentesen. Ezen felül kiterjesztik a reklámadót, a tervek szerint nem lesz papírmunka a jövedéki adóbevallásoknál. Változás még, hogy a A kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) és a kisvállalati adót (kiva) 25 helyett 50 fős foglalkoztatottságnál lehet igénybe venni. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu