Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: lendületben van a magyar gazdaság

2016. July 11. 17:00
Varga Mihály: lendületben van a magyar gazdaság

A magyar gazdaság első negyedévi szerényebb növekedési üteme átmeneti, több áprilisi és májusi adat is mutatja, hogy a magyar gazdaság lendületben van, a 2,5 százalékos idei gazdasági növekedés megalapozott - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért 2016. márciusi és áprilisi elismeréseinek átadásán.

Jó jel, hogy a magyar kiskereskedelmi forgalom harmincnegyedik hónapja folyamatosan növekszik, ugyanakkor a magyar gazdaság teljesítményét nemcsak a fogyasztás húzza, hatással van rá az export, az ipari teljesítmény, az európai uniós források hatékony felhasználása, és az ágazatok jó eredménye - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter. 

 

Díj a sikeres vállalkozásokért

A Díj  2013. augusztusa óta három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel

 

Varga Mihály köszöntötte a Díj az európai vállalkozások ösztönzésért 2016. kétfordulós európai uniós verseny nemzeti helyezettjeit. A zsűri döntése alapján a hónap beruházója márciusban a Ruag Ammotec Magyarország Zrt., áprilisban a Delphi Connection Systems Hungary Kft., a hónap kis- és középvállalkozása kategória márciusi díjazottja a Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft., az áprilisi kitüntetettje az Inwatech Környezetvédelmi Kft., a hónap startup vállalkozása elismerésben részesült márciusban a Móra-Bookr Kids Kft., áprilisban a Notch Interfaces Inc.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu