Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: Lendületben a magyar foglalkoztatottság

2014. October 07. 10:46
Varga Mihály: Lendületben a magyar foglalkoztatottság

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt a kedvező adatot kommentálta, hogy 2014. június-augusztusi időszakban 4 millió 158 ezren dolgoztak Magyarországon, 177 ezerrel többen, mint egy éve.

A KSH adatai szerint a munkanélküliek száma ebben az időszakban 341 ezerre csökkent, ami 7,6%-os munkanélküliségi rátának felel meg. A  foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve az látható, hogy a férfiak és a nők körében egyaránt jelentősen javultak a mutatók.  Varga Mihály hozzátette: az Európai Unión belül hazánk Portugáliával holtversenyben a legnagyobb csökkenést érte el a munkanélküliségben.

 

 

Varga Mihály: Lendületben a magyar foglalkoztatottság
A kormány foglalkoztatási programjainak – így például az Első Munkahely Garancia Programnak, a lakhatási támogatásnak vagy a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázatnak – is köszönhetően a foglalkoztatottak számának növekedéséből a versenyszféra  egyre nagyobb arányt képvisel. "Minél többen élnek meg segély helyett munkából, annál jobb az országnak" - összegezte a nemzetgazdasági miniszter.


NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu