Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály írta alá a kormány stratégiai megállapodását a Samsunggal

2013. September 22. 20:35
Varga Mihály írta alá a kormány stratégiai megállapodását a Samsunggal
A Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Magyar Kormány között kötendő stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírása, valamint a jászfényszarui Samsung gyár új gyártóegységének alapkőletételére került sor a napokban.


Az ünnepélyes aláírás előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az új üzemcsarnokról elmondta: a közel 30 millió dollárból megépülő, 22 ezer négyzetméteres gyártócsarnok száz új munkahelyet teremt majd. Szavai szerint a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja a foglalkoztatás és a beruházások növelése, a magyar gazdaság versenyképességének javítása. A miniszter szerint pedig a Samsung beruházási programja pozitív üzenetet közvetít Magyarországról, a magyar gazdasági környezetről.Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Samsunggal


Lí Kju Dzsin vezérigazgató elmondta: a  vállalat Magyarországon ma már közel háromezer embert foglalkoztat, beruházásaik mértéke megközelíti a 160 milliárd forintot. Az új gyáregység, amelynke most tették le alapkövét, 2014 januárjában kezdi meg a termelést. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnökáének közlése szerint novemberben Jászfényszarun megnyílik a Samsung Smart School is.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu