Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály írta alá a Continental AG-vel a kormány megállapodását

2013. April 04. 10:48
Varga Mihály írta alá a Continental AG-vel a kormány megállapodását
A nemzetgazdasági miniszter Vácon írt alá stratégiai megállapodást a német Continental cég vezetőjével. A cég együttműködik a termékfejlesztésben a magyar kutatóhelyekkel, elkötelezte magát új munkahelyek teremtésére és a beszállítói kör bővítésére.

A befektetés-ösztönzés keretében a kormány kiemelten támogatja a járműipart és az elektronikát, továbbá az ezekben megvalósuló kutatás-fejlesztést, és a Continental mindkettőben érintett - mondta Varga Mihály az eseményen.Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Continental AG


A nemzetgazdasági miniszter a szerdai aláíráskor emlékeztetett arra, hogy a gazdasági növekedés kétötödét adják a külföldi befektetők, közöttük is elsősorban a németek. Minden hatodik munkahelyet a német befektetők teremtik meg Magyarországon.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter,

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mellett az aláíráson jelen volt Heinz-Gerhard Wente, a Continental igazgatóságának tagja, Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vezérigazgatója

 


Continental Hungaria Kft., mint a Continental AG egyik magyarországi leányvállalata. A Continental Hungaria Kft. az 1871-ben alapított, hannoveri (Németország) székhelyű Continental AG leányvállalataként végzi gumiabroncs értékesítési tevékenységét. Az anyacég ma már egyike a világ 5 legnagyobb autóipari beszállítóinak, Európában pedig az előkelő második hely birtokosa.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu