Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: Az önkormányzatokat is érintette a Buda-Cash botrány

2015. February 27. 11:01
Varga Mihály: Az önkormányzatokat is érintette a Buda-Cash botrány

A nemzetgazdasági miniszter szerint több mint 80 önkormányzat vezette  Buda-Cash csoporthoz tartozó pénzintézeteknél a számláját, ami miatt gondot jelenthet márciustól a bérek, szociális támogatások kifizetése.

A héten robbant a Buda-Cash tőzsde botránya. Hétfő este rendőrségi razzia volt a Buda-Cash brókerháznál, Magyarország egyik legrégebbi brókercégnél, ahol százmilliárdos értékben történhettek visszaélések. A Buda-Cash csoporthoz tartó pénzintézeteknél nemcsak magánszemélyek, vállalkozások vezették a számlájukat, hanem az állami és önkormányzati körbe tartozó intézmények is. Tállai András belügyminisztériumi államtitkár elképzelhetőnek tartja, hogy rendkívüli kormányzati intézkedésre lesz szükség az érintett önkormányzatok megsegítésére. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy nyilatkozott: a kormány lehetővé tette, hogy azokban az önkormányzati esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára

 

 

Itt a Buda-Cash körüli botrány első részletei!(Gazdaság TV)A Buda-Cash-ügy teljes körű felülvizsgálatára hozta létre a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a közös munkabizottságot, amelynek három belügyminisztériumi és három nemzetgazdasági minisztériumi tagja van. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium által felállított közös munkabizottság elsőként most azt méri fel, hogy milyen kár érte a Buda-Cash pénzügyi csoport tevékenységének felfüggesztését követően az államot, illetve az önkormányzatokat.

 

 

Hiába futnak a pénzük után a brókerbotrány károsultjai? (tv2/mokka)
Összefognak a Buda-Cash-botrányban megkárosított települések – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Siklós alpolgármestere. Balázs Csaba szerint az érintett önkormányzatoknak összesen 3-4 milliárd forintja ragadt bent a brókercégnél. – A mi térségünkben ez valamennyivel több mint húsz önkormányzatot érint, de már Észak-Magyarországról is keresnek minket telefonon. Ott is mintegy húsz önkormányzatról van szó, akik szívesen csatlakoznának hozzánk, hogy az érdekeinket tudjuk érvényesíteni. Egyelőre körvonalaztuk, hogy kinek mennyi pénze van a bankokban, ez olyan 3-4 milliárd forintot feltételez. Tehát nem azt mondom, hogy eget verő nagy összeg, de kis önkormányzatoknak ez a túléléshez szükséges – mondta Balázs Csaba.


MTI/MNO/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu