Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály az önkormányzatok adósságátvállalásának lehetőségeiről

2014. January 08. 10:00
Varga Mihály az önkormányzatok adósságátvállalásának lehetőségeiről
Az adósságkonszolidációról szóló országjárás második állomásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejtette: az adósságok átvállalása a települések fejlődési lehetőségét teremti meg.


Az adósságátvállalás a települések fejlődési lehetőségét teremti meg


Emlékeztetett: a kormány idén februárig 278 ötezer lakosúnál nagyobb település mintegy 430 milliárd forintnyi adósságát vállalja át. Ennek eredményeképpen  több pénz marad a településeknél, amelyből helyi feladatokat hajthatnak végre, illetve gazdaságfejlesztési programokat indíthatnak a munkahelyteremtés érdekében.Továbbá kihasználhatják  a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus kínálta pályázati lehetőségeket.

pénz

 

Az adósságátvállalás miatt  több pénz marad a településeknélVarga Mihály Csongrád megyében is hangsúlyozta, hogy a konszolidációnak akkor van értelme, ha az adósság nem fog újratermelődni. Ennek érdekében szigorodtak az önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó szabályok. Egyébként 2013-ban a kormány Csongrád megyében a településektől 79 milliárd forintnyi terhet vett át, 2014-ben pedig a fennmaradó 30 milliárd forintos adósságot is rendezni fogja.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu