Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály az IMF-hitelmegállapodásról beszélt meghallgatásán

2012. May 23. 06:30
Varga Mihály az IMF-hitelmegállapodásról beszélt meghallgatásán
Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága, valamint gazdasági bizottsága meghallgatás után úgy döntött, hogy támogatja Varga Mihály tárca nélküli miniszterré történő kinevezését.

IFM


A miniszterjelölt a keddi meghallgatáson kifejtette: "azon leszek, hogy az ország számára a lehető legjobb megállapodás szülessen, olyan, amely tartható, amely garanciát jelent a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy Magyarország gazdasága fenntartható pályán van".

Varga Mihály


A magyar kormány a minél gyorsabb megállapodásban érdekelt, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar fél csak egyharmad arányban tud hatni a tárgyalások gyorsaságára - mondta. "Nem vagyok superman, nem tudom egymagam befolyásolni, hogy mikor születik meg a megállapodás" - tette hozzá.

Varga Mihály az bizottság előtt kifejtette, hogy szerinte nagyságrendi megtakarítást és előnyöket jelent az országnak az IMF/EU-hitelmegállapodás. Az országgyűlési bizottságában Varga Mihály a miniszterként előtte álló feladatok közé sorolta a Magyarország iránti bizalom erősítését, a védőháló "kifeszítését", és a megállapodás megszületését. A hitelmegállapodás lehetséges nagyságát firtató kérdésre pedig akkora összeget tartott megfelelőnek, amely két-három évet megfelelő biztonsággal meg tudna finanszírozni.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu