Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály, az Exim és 18 hazai kereskedelmi bank együttműködési megállapodása

2014. March 27. 10:55
Varga Mihály, az Exim és 18 hazai kereskedelmi bank együttműködési megállapodása

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója szerdán az NGM épületében együttműködési megállapodást írt alá 18 hazai kereskedelmi bankkal Budapesten.


A felek megállapodtak abban, hogy a bankok megújítják az Eximbankkal az EHP keretében kötött, két éven túli futamidejű, kedvezményes kamatozású refinanszírozási szerződéseiket. Az Eximbank exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető - jelentették be. A bank működése számos új lehetőséggel segíti a magyar vállalkozásokat, így a beszállítók támogatása, az exportcélú beruházások, befektetések finanszírozása, a szolgáltatásexport ösztönzése terén is.

 

 

Varga Mihály: Egymilliárd euróra bővült az exportélénkítési hitelprogram
Varga Mihály miniszter az aláíráskor rámutatott: az exportélénkítési hitelprogram céljai között szerepel a magyar export-szektor, kiemelten a kkv szektor versenyképességének erősítése, az exportcélú beruházások, és ezen keresztül a munkahelyteremtés ösztönzése, a magyar kkv-k exportpiaci pozíciójának javítása, és egyebek mellett a hazai beszállítói tevékenységük finanszírozási hátterének megerősítése. Nátrán Roland elmondása szerint az Eximbank 3 különböző konstrukció keretében már gyakorlatilag 1000 milliárd forinttal segíti a hazai, exportban résztvevő vállalkozásokat.
 


MTI/MCOnet


Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu