Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály aláírta a bérajánlásról szóló megállapodást

2013. July 16. 10:49
Varga Mihály aláírta a bérajánlásról szóló megállapodást
Olyan bérajánlás született a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán (VKF), amelyet minden partner vállalni tud - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel aláírta hétfőn a 2013. évi bérajánlásról szóló megállapodást. A nemzetgazdasági miniszter szerint a megállapodás jelzi azt, hogy Magyarországon mindenki felelősséggel fordul a legfontosabb gazdasági és társadalmi kérdések felé; a szociális partnerek is átérezték a felelősséget, és hozzájárultak a társadalmi béke megőrzéséhez.Aláírták az idei bérajánlásról szóló megállapodást


Azt szeretnénk elérni, hogy a munkavállalók nettó fizetésének a reálértéke, - a fizetésük vásárlóereje – a továbbiakban is megmaradjon, illetve emelkedjen. Valamint folytatódjon az a kedvező tendencia, mely az év eddig részében is megfigyelhető volt; egyre többen dolgoznak egyre magasabb fizetésért – fejtette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.  Emlékeztetett, 2010-ben a kormányváltáskor 73.500 forint volt a minimálbér, mely 98.000 forintra nőtt.
Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója


A munkakeresést tovább segítendő Virtuális Munkaerőpiac Portál (VMP) néven ingyenes online álláskeresési szolgáltatást indított hétfőn a Nemzeti Munkaügyi Hivatal.Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a portál elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a portál fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók minél könnyebben, minél egyszerűbben egymásra találjanak.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu