Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály a turisztikai ágazat foglalkoztatásáról

2013. June 19. 09:30
Varga Mihály a turisztikai ágazat foglalkoztatásáról
Tiszafüred-Örvényen beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról, hogy  az elmúlt évben Magyarországon 164 000 ember dolgozott a turisztikai ágazatban, ez 7,3 százalékkal haladja meg a válság miatti mélypontot jelentő 2009. év foglalkoztatási adatát.

Varga Mihály


A tárcavezető aláhúzta: a kormány kiemelt figyelmet fordít a turisztikai vonzerővel rendelkező területek közül ma még kevésbé közismert, ám komoly fejlődési lehetőségekkel rendelkezők felzárkóztatására. Ezt példázzák a Tisza-tavi régióban az Európai Unió és a magyar állam támogatásával megvalósult, illetve folyamatban lévő beruházások is – tette hozzá.

Rámutatott: válságidőszakban az ember fokozottan figyel arra, hogy minél jobb ár-érték arányban költse el pénzét. A Tisza-tavi régiónak éppen ebben rejlik legfőbb erénye és kitörési lehetősége, bár viszonylagos ismeretlensége, érintetlensége a „felkapottabb” versenytársakkal szemben egyszerre jelent előnyt és hátrányt.

Mező Ferenc, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója elmondta: az idén záruló uniós fejlesztési időszakban összesen 321 milliárd forint EU-s forráshoz jutott a régió. Hozzátette: A beruházók között érzékelhető a turisztikai szektor és a Tisza-tó térségének növekvő aktivitása.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu