Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály a NAV-nál beszélt az adórendszer átalakításairól

2013. March 27. 10:00
Varga Mihály a NAV-nál beszélt az adórendszer átalakításairól

A munkalátogatáson a nemzetgazdasági miniszter elmondta: véget értek a nagy adórendszerbeli átalakítások Magyarországon.


Új miniszterként első látogatása azért vezetett az adóhatósághoz, mert a több mint 22 ezer embert foglalkoztató hivatal garantálja a bevételek 92 százalékát - ismertette Varga Mihály, majd az elvárásaikat illetően hozzátette: szeretnék, ha a NAV olyan területekre is eljutna, ahol eddig nem fizettek adót.Varga Mihály: az adórendszerben véget ért a nagy átalakítások ideje


Az adórendszerben az elmúlt három évben végrehajtott változásokról szólva kifejtette: a kedvezőbb adómértékeknek köszönhetően szűkülhetett a 20-30 százalékra becsült arányú fekete- és szürkegazdaság. Az adórendszerben végrehajtott módosítások lehetőséget teremtettek arra is, hogy minél több munkahely megmaradjon. Hangsúlyozta: minden számla munkahelyet véd meg és munkahelyet teremt. Az egykulcsos adórendszer bevezetésével több száz milliárd forint maradt a lakosságnál, aminek révén az emberek növelni tudták megtakarításaikat, illetve segített a devizahitelek törlesztésében. A családok is jelentős támogatást kaptak.

 Varga Mihály

Varga Mihály a NAV-nál beszélt az adórendszer átalakításairól

 


Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését illetően a feladvány a miniszter szerint az, hogyan lehet lehatárolni az élelmiszerek azon körét, amelyek esetében a kedvezményes áfakulcs hatékony segítséget tud adni. Másrészt, a túlzottdeficit-eljárás alól való kikerüléshez az szükséges, hogy a tervezett bevételek és kiadások nagyjából a decemberi forgatókönyv szerint alakuljanak.


MTI/MCOnet
fotó:Botár Gergely
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu