Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály a mikro- és kisvállalkozók támogatásáról

2015. June 11. 10:24
Varga Mihály a mikro- és kisvállalkozók támogatásáról

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: 65 milliárd forint, illetve 20 milliárd forint keretre már megjelentek a kiírások, de idén összesen 700 milliárd forint gazdaságfejlesztési pályázatot írnak ki a kisvállalkozóknak.

A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) gazdaságfejlesztési programok keretében eddig elsősorban feldolgozóipari beruházásokra, fejlesztésre, technológiák megvásárlására, információtechnológiák beszerzésére, kapacitásbővítésre írtak ki pályázatokat. Varga Mihály kifejtette, a pályázatokon 35 és 50 százalék között lehet a támogatás attól függően, hogy a vállalkozás hol helyezkedik el. Kitért arra is, hogy az Európai Unió elvárja a tagállamoktól, hogy visszatérítendő támogatások is legyenek a vállalkozások számára. Ezek előkészítése a következő hónapokban elkezdődik.

 

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Programról Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára beszélt

 
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára pedig bejelentette, hogy a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) végrehajtását felügyelő monitoring bizottság szerdai ülésén elfogadta a program kiválasztási szempontrendszerét; a döntés lehetőséget teremtett arra, hogy a TOP első felhívásai a következő hónapokban megjelenhessenek. Az integrált területi programok a helyben megvalósítandó területfejlesztési feladatokat tartalmazzák. A 2014-2020-as új programozási időszakban 1230 milliárd forintos kerettel rendelkező TOP kiterjed a közép-magyarországi régión kívüli összes megyére és megyei jogú városra.


MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu