Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: A magyar gazdaság fejlődik, szerkezete egyre kiegyensúlyozottabb

2015. May 07. 11:11
Varga Mihály: A magyar gazdaság fejlődik, szerkezete egyre kiegyensúlyozottabb

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara budapesti közgyűlésén mondott beszédet a gazdaság idei kilátásait illetően.

A tárcavezető szerint a 2015-ös gazdasági kilátások érdemben javultak, az idén a magyar gazdaság növekedése 3 százalék fölött alakulhat, ennek alapján emelte a kormány az elmúlt héten az eddigi 2,5 százalékról 3,1 százalékra az ez évre várt gazdasági növekedési prognózisát. A napvilágra került adatok nemcsak az előzetes várakozásokat haladták meg, hanem az Európai Unió átlagát is, így Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett.

 

 Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara

 

A Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara Budapesten tartott közgyűlést
Elmondta: tavaly több mint 5200 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Magyarországon, ennek eredményeként a nemzetgazdasági beruházások tavaly rekordmértékben, 14 százalékkal bővültek. Hozzátette: a magyarországi üzleti környezet vonzerejének jó példái az utóbbi évek svájci beruházásai - köztük a Nestlé, a Phoenix Mecano, a Stadler befektetései - de az idei év fontos eseménye volt a svájci Fraisa Hungária Kft. sárospataki gépipari beruházása is.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Dede Géza/NGM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu