Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály a hitelminősítők kedvező értékeléséről

2014. March 31. 10:34
Varga Mihály a hitelminősítők kedvező értékeléséről

A három nagy hitelminősítő közül már kettő kedvezőbb adósminősítést adott Magyarországnak az elmúlt időszakban - emlékeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A Standard&Poor's hitelminősítő pénteken negatívról stabilra változtatta Magyarország hosszúlejáratú adósság-besorolási kilátásait, a Fitch pedig 2012 decemberében tette ugyanezt - mondta budapesti sajtótájékoztatóján a miniszter. Kiemelte: a S&P azzal indokolta döntését, hogy a makrogazdaság alapjai kedvezően változtak, a hitelminősítő kedvező képet ad a magyar gazdaságról, a kormány munkájáról. Varga Mihály közölte, abban reménykedik, hogy a felminősítés szakasza következhet.

 

 

A külföldi elemzők is egyre inkább látják a pozitív folyamatokat Magyarországon - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterAz IMF Magyarországra 2 százalékos gazdasági növekedést jósol az idei évre, és dicséri a végrehajtott munkaerő-piaci reformokat, a munkahelyteremtésre tett erőfeszítéseket, továbbá kedvezőnek tartja a gazdaság növekedésére indított hitelprogramokat - tette hozzá. A KSH gyorstájékoztatója szerint is tovább folytatódtak a pozitív foglalkoztatottsági trendek. A 2013. december - 2014. február közötti időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma 4 millió 53 ezer főre emelkedett, ami újabb 22 éves csúcsot jelent.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu