Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: 44 szakképzési centrum jön létre

2015. July 01. 10:41
Varga Mihály: 44 szakképzési centrum jön létre

Július 1-jével létrejöttek a szakképzési centrumok, amelynek  alapító okiratait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá. Emellett kinevezésre kerültek a centrumok főigazgatói is.

Bejelentették: a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerülő köznevelési intézmények 44 szakképzési centrumba szerveződnek.Az új rendszerben a szakképzési centrumok szakmai és gazdálkodási önállóságot, a szervezeti egységként működő iskoláik pedig részleges gazdálkodási önállóságot kapnak. Mindez nagyobb felelősséget jelent, ugyanakkor motivációs lehetőséget is ad a szakmai feladatok minél eredményesebb megvalósításához és folyamatos napi működéshez.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, szakképzési centrumok

 

Július 1-jével létrejöttek a szakképzési centrumok, amelynek  alapító okiratait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá
A szakképzési centrumok kialakítása során a tárca figyelembe vette a helyi földrajzi, gazdasági sajátosságokat, társadalmi helyzetet, a meglévő település-, és intézményszerkezetet, valamint a tanulói létszámot - hangzott el. Ezzel az intézkedéssel Varga Migály szerint szorosabb lesz az intézmények közötti kapcsolatot, továbbá gyorsabb és rugalmasabb reagálási lehetőséget biztosít a gazdasági igények változására. A korábbi gyakorlattal ellentétben a szakképzési centrum összes iskolája azonos feltételekkel működik majd.


NGM/MCOnet
Fotó: Dede Géza/NGM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu