Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály: 2 százalékos növekedést várunk a magyar gazdaságtól

2014. February 17. 10:16
Varga Mihály:  2 százalékos növekedést várunk a magyar gazdaságtól

 

A nemzetgazdasági miniszter a Duna televízió Közbeszéd című műsorában beszélt a magyar gazdaság növekedéséről és annak fenntarthatóságáról.

Szijjártó Péter, gazdasági növekedés
Varga Mihály kiemelte: Magyarország a maga 2,7 százalékos negyedik negyedévi bővülésével az EU 28 tagországa közül a 4. legmagasabb növekedést tudta felmutatni, 2013. egészében pedig 1,2 százalékos volt a magyar gazdaság növekedése.

A miniszter szerint bízni lehet abban, hogy tartható lesz a gazdasági növekedés. 2014-ben a kormány már éves szinten 2 százalékos növekedést vár, sőt, van olyan elemző, aki 2,5-2,6 százalékos bővülést jósol Magyarországnak és az sem elérhetetlen, amit Orbán Viktor Kínában mondott - utalva a magyar gazdaság 2016-os teljesítményére várt 4 százalékos bővülésre.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára nemrég egy szakmai konferencián is megerősítette: A kormány által az elmúlt négy évben egy világos gazdaságstratégia mentén meghozott intézkedések egységes struktúrává álltak össze, és odavezettek, hogy 2014-ben a magyar gazdaság tartós növekedési pályára áll. 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu