Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Varga: Magyarország hetedik éve csökkenti államadósságát

2016. december 28. 12:34
Varga: Magyarország hetedik éve csökkenti államadósságát

Magyarország hetedik éve tartósan csökkenteni tudja az államadósságát, az idei finanszírozás rendívül sikeres volt, az év végére az államadósság GDP-hez mért aránya várhatóan 74 százalék alá esik - emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály kijelentette, hogy a mostani elképzelések szerint a jövő évben 1,2 milliárd euró devizaforrás bevonására készül a kormány, de a piaci lehetőségektől függően ennél több vagy kevesebb is lehet. Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója hozzátette: ebből egymilliárd eurós piaci devizakötvény kibocsátásával számol 2017-re az Államadósság Kezelő Központ. 

 

Varga Mihály és Barcza György sajtótájékoztatója

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója tartott közös sajtótájékoztatót 

 

Jövőre a kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol, így az áfabevételek miatt sem kell aggódni- mondta. Hozzátette, hogy együttesen 80 milliárdot vihet el a költségvetéstől az áfacsökkentés, a tej, tojás és baromfitermékek, valamint az éttermi szolgáltatások és az internet áfájának mérséklése. Kiemelte, hogy a tervek szerint az adósságráta további mérséklődésével az ország sérülékenysége is csökken, mert egyre inkább a hazai megtakarítások lesznek a finanszírozás forrásai.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu