Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Varga: ha a gazdaság 3 százalék felett nő, lesz forrás a munkát terhelő adók csökkentésére

2016. december 24. 07:00
Varga: ha a gazdaság 3 százalék felett nő, lesz forrás a munkát terhelő adók csökkentésére

Ha a gazdaság át tud állni egy tartósan 3 százalékot meghaladó növekedésre, akkor lesz forrás a munkát terhelő adók további csökkentésére - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a következő lépés az szja további csökkentése lehet, akár már 2018-ban is. 

Hangsúlyozta, hogy személyes véleménye, "hogy miután a társasági adót 9 százalékra vittük le, a járulékokban pedig elérjük a közép-európai átlagot, így a jövedelemadónál lenne érdemes csökkenteni". Hozátette, hogy az egyszámjegyű egykulcsos rendszer a cél. Szólt arról is, hogy a bérnövekedésnek együtt kell járnia a versenyképesség növelésével. Ez utóbbit célozza a közterhek csökkentése, amelynek szerinte együtt kell járnia a bürokratikus terhek mérséklésével és az oktatási rendszer javításával. 

csökkenhet a személyi jövedelemadó

Varga Mihály szerint a következő lépés az szja további csökkentése lehet, akár már 2018-ban is

 

Létre szeretnék hozni a Versenyképességi Tanácsot a gazdaság szereplői, kutatóintézetek és szakértők bevonásával, amelynek javaslatsor kidolgozás volna a fő feladata. Varga Mihály arra a felvetésre, hogy a közmunkaprogrammal a kormány maga erősíti a munkaerőhiányt, kifejtette: a közmunkaprogram az első lépés ahhoz, hogy valaki visszakerüljön az elsődleges munkaerőpiacra. Jelezte, hogy a Belügyminisztériummal folyamatosan egyeztetnek arról, miként lehet valós, piaci alapú állásokba átsegíteni azokat, akik jelenleg olyan országrészben dolgoznak, ahol kapkodnak a munkaerő után.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu