Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Belföldi hírek

Varga: Azon kell dolgozni, hogy a közfoglalkoztatottakból piaci foglalkoztatottak legyenek

2013. October 11. 10:34
Varga: Azon kell dolgozni, hogy a közfoglalkoztatottakból piaci foglalkoztatottak legyenek

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részt vett az Állami Számvevőszék Országkockázatok, hosszú távú államháztartási kockázatok című konferenciáján.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felszólalása az Állami Számvevőszék Országkockázatok, hosszú távú államháztartási kockázatok című konferenciájánHitelezés nélkül nem lesz növekedés - hangoztatta a miniszter a rendezvényen.  Elmondta: 2010-ben Magyarország Görögországgal, Írországgal és Portugáliával volt egy kockázati közösségben. "Portugália azóta sem tudott megbirkózni a problémákkal, Írország növekedése nem fenntartható, Görögország története pedig ismert a médiából" - tette hozzá.


Varga Mihály

 


Hitelezés nélkül nem lesz növekedés - hangoztatta  Varga Mihály miniszter a rendezvényen
Szólt arról is, hogy a foglalkoztatás terén van előrelépés, a munkahelyek száma a válság ellenére bővül. "Azon kell dolgozni, hogy a közfoglalkoztatottakból piaci foglalkoztatottak legyenek. Folytatjuk a munkavédelmi akciótervet, ez szerepel a 2014-es költségvetésben" - tette hozzá Varga Mihály. Fontos eredménynek nevezte, hogy kilenc év után Magyarország kikerült az európai uniós túlzottdeficit-eljárás alól, a strukturális egyenleg pedig szintén javult.Fotó: Illyés Tibor

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu