Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Varga: az innováció és a fenntartható gazdasági fejlődés összetartozik

2017. April 13. 14:45
Varga: az innováció és a fenntartható gazdasági fejlődés összetartozik

A nemzetgazdasági miniszter ezt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Fenntarthatóság és innováció címmel rendezett konferenciáján mondta, hozzátéve, hogy 2018-ban 4,3 százalékos lehet a gazdasági növekedés üteme.

Varga Mihály kifejtette, hogy napjainkban a digitalizáció, a felgyorsult innováció előtérbe került a világgazdasági folyamatok átrendeződésének következtében. Az iparfejlesztésnek kitüntetett szerepe van, mind a világban, mind az Európai Unióban, és ez az ágazat a legfontosabb ösztönzője a kutatásnak, az innovációnak, a termelékenység növelésének, a munkahelyteremtésnek. A miniszter hangsúlyozta: a kormány már évekkel ezelőtt megkezdte azon programok kidolgozását, amelyek révén a magyar gazdaság felzárkózhat a legfejlettebb ipari államokhoz.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint 2018-ban 4,3 százalékos lehet a gazdasági növekedés üteme

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint 2018-ban 4,3 százalékos lehet a gazdasági növekedés üteme

 

Varga Mihály rámutatott, hogy Magyarország a nemzetközi versenyben akkor lesz eredményes, ha az iparpolitika, szabályzórendszer és a kormány által indított vagy támogatott programok is a versenyképes ipari szektor erősödése irányába hatnak. Az Irinyi tervvel kapcsolatban elmondta, hogy célzott programokkal, a szabályozáson keresztül és a források biztosításával is igyekszik a kormány gyorsítani a fejlődést. A cél, hogy a termelékenység javuljon, emelkedjen a megfelelő szaktudású dolgozók száma, megerősödjenek a kkv-k, és minél nagyobb számban kapcsolódjanak be a nagyvállalatok beszállítói láncaiba.

 


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu