Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.23. - kedd, Lenke napja van.

Belföldi hírek

Varga: az építőipar teljesítménye januárban "szinte kilőtt"

2017. március 16. 12:34
Varga: az építőipar teljesítménye januárban

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal legfrisseb adatait, szavai szerint az építőipar januári teljesítménye "szinte kilőtt", emögött a tavaly indított beruházásösztönző lépések húzódnak meg, amelyek jelentősen hozzájárulnak az idén az építőipar bővüléséhez.

A KSH adatai szerint kedvező fordulat következett be az építőiparban a januári 18,5 százalékos éves bővüléssel, Varga Mihály szerint ez a növekedés  jó évet alapozhat meg, teljesülhet az idén a 4 százalék feletti gazdasági növekedési várakozás. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány jelentős támogatást vállalt a magánerős lakásépítések ösztönzésére, a lakásépítések száma jelentősen megugrott, tavaly meghaladta a 10 ezret, amire évek óta nem volt példa. Idén várhatóan tovább nő a lakásépítések száma, mivel tavaly 31 ezer lakásépítési engedélyt adtak ki.

 

Tavaly 31 ezer lakásépítési engedélyt adtak ki, így idén várhatóan tovább nő a lakásépítések száma

Tavaly 31 ezer lakásépítési engedélyt adtak ki, így idén várhatóan tovább nő a lakásépítések száma

 

A cél, hogy az idén a lakásépítések aránya az építőiparon belül növekedjen és meghaladja a 10-12 százalékot - emelte ki Varga Mihály. A kormány arra számít, hogy idén emelkedik az ipari beruházások teljesítménye is, a vállalkozások beruházásait segíti az uniós pályázatok nyerteseinek folyósított előleg és a teljes összeg felhasználása. Kitért arra is, hogy az építőiparban egyre szűkösebb a rendelkezésre álló munkaerő, ezért felgyorsítják a felnőtt- és szakképzési programokat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu