Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Varga: A túlzottdeficit-eljárás alól 9 év után került ki hazánk

2013. June 23. 22:03
Varga: A túlzottdeficit-eljárás alól 9 év után került ki hazánk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az EU-országok pénzügyminisztereinek (Ecofin) örömteli döntését ismertette Luxembourgban.

Megszüntették a Magyarország ellen a túlzott mértékű költségvetési hiány miatt folyó eljárást! A döntés egyhangú volt, ellenvéleményt senki nem nyilvánított - derült ki a nemzetgazdasági miniszter tájékoztatásából.

"Ebben a döntésben benne van az elmúlt évek jelentős államháztartási javulása, benne van az adósság mértékének a csökkenése, benne van az (...), hogy a deficit mértékét sikerült három százalék alá leszorítanunk, és - ezzel kellett volna kezdenem - ebben benne van az elmúlt három év munkája, az ország lakosságának a munkája, hiszen ebben nagyon komoly szerep hárult a lakosságra, a közvéleményre, hogy ezek az intézkedések sikeresek legyenek" - fogalmazott Varga Mihály.Varga Mihály: Magyarország kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól"Az a cél, hogy Magyarország a következő hónapokban ne csússzon vissza az eljárás hatálya alá, ne kerüljön Málta vagy más hasonló ország sorsára" - utalt a magyar miniszter arra, hogy a dél-európai szigetországgal szemben viszonylag rövid idő után újraindították a túlzottdeficit-eljárást.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu