Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Varga: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

2016. June 06. 13:00
Varga: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Ahhoz, hogy Magyarországon hosszú távú és stabil gazdasági növekedés, társadalmi fejlődés legyen, az innovációra kell összpontosítani - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az Óbudai Egyetem pedagógusnapi ünnepségén.

Az elmúlt években konszolidálták az ország gazdaságát, megteremtették a felzárkózás lehetőségének alapjait. A gazdaság évi 2,5-3 százalékkal növekszik, és bár idén az első negyedévben kissé megtorpant a fejlődés, ez csupán átmeneti tényezőknek tudható be - tette hozzá. Az elmúlt huszonhat évben nem dolgoztak annyian, mint 2015-ben. Az OECD és a hitelminősítők véleménye egyre pozitívabb Magyarországról, és mindezt nem hitelfelvétellel, hanem konszolidációval sikerült elérni - hangsúlyozta a tárcavezető.

 

15 százalékos béremelést kapnak a felsőoktatási oktatók 

 

Varga rámutatott, hogy a fiatalok nem azokra a szakokra jelentkeznek, amelyekre a munkaerőpiac igényt tart, ezért azt tervezi, hogy felhívják a figyelmet a a természettudományos, valamint a műszaki végzettség előnyeire. A gazdasági állapota immár lehetőséget biztosít arra is, hogy a felsőoktatási munkát is vonzóbbá tegyék: béremelés várható. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu