Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Varga: A magyar gazdaság egészségesebb szerkezetre kezd átállni

2013. November 15. 10:33
Varga: A magyar gazdaság egészségesebb szerkezetre kezd átállni
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a harmadik negyedéves GDP-adatokról tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a KSH-adatok alapján jól látható, hogy Magyarország valóban jobban teljesít, és a magyar gazdaság tartósan növekedő pályára került.


Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből.Varga Mihály: Tartósan növekedő pályára állt a gazdaság


Varga Mihály erre reagálva elmondta: ennek alapján kijelenthető, hogy ebben az évben a kormányzati várakozásoknak megfelelően teljesülhet az államháztartási hiánycél, és jó lesz a gazdaság teljesítménye is.Örömtelinek nevezte, hogy a magyar gazdaság egészségesebb szerkezetre kezd átállni, alapvetően a termelő ágazatok teljesítménye növekedett. Varga Mihály kiemelte: Magyarország európai összehasonlításban is jól teljesít. A visegrádi országokkal összevetve, az előző negyedévhez viszonyítva a magyar gazdaság növekedése volt a legjobb.

Selmeczi Gabriella

 

Tartós növekedési pályára állt a gazdaság és a vártnál is jobban teljesít – kommentálta a Fidesz szóvivőjeÚjabb megerősítést kaptunk arról, hogy Magyarország jobban teljesít. Tartós növekedési pályára állt a gazdaság és a vártnál is jobban teljesít – kommentálta a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatsorát. Ez a teljesítmény a piaci várakozások duplája – jegyezte meg, emlékeztetve arra, hogy az Európai Bizottság tavasszal még csak 0,2 százalékos bővülést prognosztizált 2013-ra.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu