Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Varga: a kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

2016. június 11. 14:11
Varga: a kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

A következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel a buszgyártás, aminek köszönhetően jelentős kapacitás- és munkaerő-bővülés várható az ágazatban -  mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hat nagy buszgyártással foglalkozó cégnek szüksége lesz hitelfelvételre a kormányzati támogatás mellett, hogy részt tudjanak venni a beruházásokban. A cél, hogy három év múlva évente 1000-1200 új autóbuszt gyártsanak Magyarországon, amellyel párhuzamosan több mint ezer új munkahely jöhet létre. A Mosonmagyaróváron és Győrben működő Kühne-Kravtex cégcsoport 1999 óta foglalkozik autóbuszok gyártásával. A Kühne Zrt. csarnokaiban készülnek a vázak, ott történik a festés-fényezés, míg az összeszerelés a Kravtex Kft. telephelyén. 

 

Kühne-Kravtex cégcsoport

 

A Kravtex-Kühne gyártósorairól eddig évente 100-120 busz került forgalomba, de a cégcsoport akár 500 jármű előállítására is képes lenne, amennyiben több megrendelést kap, ezt előmozdíthatja a kormányzat buszgyártási stratégiája - vélik a cégcsoportnál. A nyilvános adatok szerint a mosonmagyaróvári cég 2014-es nyeresége mintegy 370 millió forint volt. Alkalmazottainak száma jelenleg 440 fő.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu